Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    я дай повече инфо къде е клапана - аз маркуча го знам ама клапана ме вълнува, че май той ме ебава и мен... като натисна спирачката и леко вдига обороти(около 100rpm)...
    ..на самото серво..там където влиза маркуча, има едно пласмасово при мен е бяло...е това е клапана!!!
    дърпаш го..то излиза...оплътнява се с О-пръстени....
    За да разбереш дали бачка...може да го пробваш с уста....но преди това го забърши)...в едната посока трябва да прпуска въздух, а в другата не!
    Тоез разреждането, което се получава в смукателите, създава вакум в сервото...и от там ти олеква педала!!!
    ...а този клапан се грижи за това...провери и самият маркуч да не е дал фира!!!
    А бе, най лесно се разбира дали има проблем със сервото...като преди да запалиш мотора натиснеш спирачката и ако след като го запалиш, педала ти потъне малко, тоез омекне....значи всичко е наред!
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      .
      А бе, най лесно се разбира дали има проблем със сервото...като преди да запалиш мотора натиснеш спирачката и ако след като го запалиш, педала ти потъне малко, тоез омекне....значи всичко е наред!
      Бе той педала че омеква да, но има и едно малко друго поведени и не ми се струва нормално да натисна спирачката и да вгидне 100 оборота на празен ход... и това изсъскване пак си го има в сервото, сякаш прави налягане. Иначе клапана го видях - рових в мануала и малко да пекне слънце и ще го извадя тоя маркуч и клапан да ги видя... той и маркуча е доста твърд - незнам дали е нормално да е от такъв твърд материал, но вероятно да, за да не се свива от вакуума, предполагам!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Бе той педала че омеква да, но има и едно малко друго поведени и не ми се струва нормално да натисна спирачката и да вгидне 100 оборота на празен ход... и това изсъскване пак си го има в сервото, сякаш прави налягане. Иначе клапана го видях - рових в мануала и малко да пекне слънце и ще го извадя тоя маркуч и клапан да ги видя... той и маркуча е доста твърд - незнам дали е нормално да е от такъв твърд материал, но вероятно да, за да не се свива от вакуума, предполагам!
        ...тва за оборотите незнам може и да се ебават нещо от клапана, ако не е изправен ....иначе твърд..твърд, по добре отколкото мек).....ала, шлалок е маркуча!

Comment

Маркуча си е твърд по принцип,а точно това покачване или понижаване на оборотите се появиха при мен,преди сервото да си изгуби вакуума съвсем
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Благодаря колеги!Относно моят проблем и аз се съмнявах дали през събирателното уплетнение може да протече течност в сервото, но явно всичко води натам.
            Този уикенд ще се пробвам да сваля помпата и да подменя някои уплетнения. Само да питам дали има вероятност да се е прецакало сервото от това напълване с течност? Все пак в момента няма такива симптоми, а и колата спира добре!
            Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Comment

Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщение
              Благодаря колеги!Относно моят проблем и аз се съмнявах дали през събирателното уплетнение може да протече течност в сервото, но явно всичко води натам.
              Този уикенд ще се пробвам да сваля помпата и да подменя някои уплетнения. Само да питам дали има вероятност да се е прецакало сервото от това напълване с течност? Все пак в момента няма такива симптоми, а и колата спира добре!
              по принцип спирачната течност не може да повреди мебраната вътре , но все пак трябва да и обърнеш внимание навреме
              155 осем хиляди клапана 16 вериги
              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Мерси!!!
                Още този уикенд!!!

Comment

Извинявам се на колегата-gaiska-че му пиша във темата,ама искам да питам-когато натисна спирачката колата ми отклонява в ляво!!!Можете ли да ми кажете от какво в тва.С нови накладки "DELPHI" е колата дисковете имаха лек ръб,но са струговани от маистор без биене!!!!
                  sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
                  Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
                  Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
                  Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Най-вероятно едно от колелата спира , а другото не.

Comment

Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщение
                      Най-вероятно едно от колелата спира , а другото не.
                      С обезвъздушаване ще реша ли проблема.При поставянето на накладките тази процедра беше извършена.
                      Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Явно от едната страна хваща по-силно отколкото от другата,а може и някое от цилиндърчетата на челюстите да не е прибрано до край и да натиска повече от другото.
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от face/off Покажи съобщение
                          С обезвъздушаване ще реша ли проблема.При поставянето на накладките тази процедра беше извършена.
                          kак са ти спирачните маркучи? или може би блокирал апарат... има нещо и е хубаво навреме да го намериш!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

kак са ти спирачните маркучи? или може би блокирал апарат... има нещо и е хубаво навреме да го намериш!
                            Присьствах на цялата процедура и огледах колата отгоре до долу,защото я купих в началото на годината и никаде нямаше течове по марку4ите или по цилиндрите.
                            Благодаря ви за отговорите така или иначе ще влиза в бокса за гърне,та цялата история със спирачките ще се провери отново.

П.С Само да добавя,че не го прави всеки път при натискане,което е много страно според мен.
                            Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

Първоначално публикувано от face/off Покажи съобщение
                              Присьствах на цялата процедура и огледах колата отгоре до долу,защото я купих в началото на годината и никаде нямаше течове по марку4ите или по цилиндрите.
                              Благодаря ви за отговорите така или иначе ще влиза в бокса за гърне,та цялата история със спирачките ще се провери отново.

П.С Само да добавя,че не го прави всеки път при натискане,което е много страно според мен.
                              ..маркуча може и да е запушен...не е задалжително да тече!!!.....може би това имаше предвид Furious155
                              На валци, най лесно ще остановиш кое колело със каква сила спира!!!!....има и други начини....
                              Внимавай при висока скорост е опасно!!!!

Comment

Днес си поиграх малко и смених спирачната помпа. Сега обаче ме тормози друго нещо. Трябва ли да се обезвъздушава самата помпа от тръбичките излизащи от нея за четирите колела или само от пробките на колелата става това обезвъздушаване?

Comment

Working...
                                X